Gispen, al 100 jaar modern

In 2016 is het precies 100 jaar geleden dat de ontwerpcarrière van W.H.Gispen is begonnen.
De Inrichterij is ook gestart met de ontwerpen van Gispen, alleen niet 100 jaar geleden maar in het jaar 2000.

Nagenoeg alle ontwerpen blinken uit in éénvoud en een fabuleus zitcomfort. De éénvoud zit hier in het feit dat er eigenlijk niets teveel aan zit. Het moet functioneel zijn. De enige uitzondering hierop zijn de vaak zwarte biezen en soms een opwippend uiteinde aan de bakelieten armleggers.
Een ander kenmerk van veel van zijn ontwerpen is het achterpootloze frame van de stoelen. Hierdoor veren de stoelen enigszins, iets wat het zitcomfort ten goede komt.

De stoel die terecht het meeste bekendheid geniet is de Gispen no. 412. Een fauteuil, waar iedereen heerlijk een avond in kan zitten.
In de jaren ’30 tot ver in de jaren ’60 was dit het best verkopende model, maar ook nu staat deze fauteuil nog altijd op nummer 1.

Bij De Inrichterij vindt u alle mogelijke modellen die ‘weer’ te verkrijgen zijn. Wij hebben daardoor ook het predikaat: Gispen Classics Studio gekregen. Wanneer u een bezoek aan onze winkel brengt weet u precies welke stoel het lekkerste zitcomfort heeft. Uiteraard zijn niet alleen de stoelen vertegenwoordigd, maar alle Gispen Classics zoals tafels, kapstokken, banken en spiegels.

Gispen 412 W.H.Gispen